Home Rekenen Maaltafels Spelling Engels, Frans en Spaans Rekenpuzzels Educatieve Boeken

Educatieve boeken

Boeken Taal, Rekenen en psychologie

We hebben 7 boeken gepubliceerd op het terrein van taal, rekenen en psychologie.

tafels automatiseren

lezen voor beginners

Tafels automatiseren voor beelddenkers: de keersommenkalender

De KeersommenKalender is een nieuwe methode om de tafelsommen aan te leren. Ideaal voor beelddenkers! De keersommen worden visueel en ruimtelijk voorgesteld als activiteiten op een bepaalde dag. Je volgt 3 stappen:
- Stap 1: keersom omzetten in datum: 4 x 6 = 4 juni.
- Stap 2: datum koppelen aan activiteit: 4 juni heb ik met de fiets gereden en daarna met de auto.
- Stap 3: activiteit omzetten in getal: fiets heeft 2 wielen en auto heeft 4 wielen: samen 24.
De tafels komen tot leven door ze om te zetten naar een activiteit.
Lees meer ....

Leesbeest Mees 1.0: wisselrijtjes lezen in verhaalvorm

Leesbeest Mees 1.0 is een samenleesboek met wisselrijtjes in verhaalvorm voor de beginnende lezers uit het eerste leerjaar/groep 3. Dit is een nieuw concept binnen het leesonderwijs om betrokkenheid, leesplezier en begripsvorming te verhogen.
Lees meer ....

PLUS in de dierentuin: rekenverhaal met getalbeelden tot 5

Dit boek is een rekenverhaal waarin Potlood, Lijm, gUm en Schaar de hoofdrol spelen. Zij vormen samen de vriendenclub PLUS. In dit rekenboek gaan ze naar de dierentuin. Dankzij hun kennis van optellen en aftrekken tot 5 bevrijden ze de schoolbus. De getallen tot 5 worden visueel voorgesteld door concrete getalbeelden. Een raam is 1, een deur is 2, een trap is 3, een poort is 4 en een bus is 5. De rekensommen vertrekken vanuit probleemsituaties waardoor de kinderen op een speelse manier deel uitmaken van het rekenavontuur. Ook humor krijgt een centrale plaats.
Lees meer ....

Skip en de brievenbussen zonder naam: rekenverhaal voor het oefenen van de tafels

De tafels van vermenigvuldiging vormen voor veel kinderen een struikelblok. Met de springkunsten van postbode Skip komt hierin verandering. Een grappig rekenverhaal, dat zich afspeelt in de wereld van de postbedeling, brengt kinderen op een speelse manier in contact met keersommen. Tekeningen, liedjes, rijmpjes, verhaaltjes zoals de postzegeltaart en activiteiten zoals springen op de trampoline zorgen voor afwisseling en een visuele, auditieve en motorische ondersteuning van het geheugen. Skip start zijn postronde in de 1-sprongstraat. Hij springt 1 keer en komt zo bij de eerste brievenbus die 1 als naam krijgt. De postbode eindigt zijn ronde in de 9-sprongstraat. Maar waar is brievenbus 81? Skip maakt een 10-sprong en staat voor brievenbus 90. Dan een 1-sprong terug en hij staat voor brievenbus 81. Help je Skip om al zijn brieven te bezorgen?
Lees meer ....

Burnout: wat wil je mij vertellen?

Dit boek ondersteunt mensen met een burn-out door concrete tips rond energieherstel, door inzicht te verschaffen in het mechanisme van burn out en door vaardigheden aan te leren om anders om te gaan met stressfactoren. De nadruk ligt op het bekijken van gebeurtenissen vanuit een andere invalshoek. Zo leer je om kritisch stil te staan bij verwachtingen van anderen, maar ook bij die van jezelf.
Lees meer ....Puzzelboeken voor het onderwijs

We hebben 6 puzzelboeken samengesteld over taal, rekenen en onderwijs.

De boeken Bedankt Juf en Bedankt Meester zijn leuke attenties om te schenken tijd de Dag van de Leraar of op het einde van het schooljaar. In deze puzzelboeken kregen de puzzels een onderwijstouch.

sudoku voor kinderenLogische puzzelboeken

Ook van de bekende puzzels zoals sudoku, tectonic, tentje boompje, kakuro, kamertje verhuren, zeeslag hebben we een puzzelboek. De meerwaarde van deze puzzelboeken is dat we in het begin van het boek uitgebreid stilstaan bij het aanleren van de technieken om de puzzels op te lossen. We hebben ook puzzelboeken met diverse puzzels rond een thema zoals: pensoen, vaderdag of valentijn. Hieronder onze TOP 5.

Ontdek HIER al onze puzzelboeken!

Projecten

www.bridgespelen.nl

www.sugurupuzzles.com

www.gedicht-pensioen.nl

www.maakje ...

www.gedichten-wensen.nl

www.dokterjohn.be

Overzicht

Home

Rekenen

Maaltafels

Spelling

Eng-Frans-Spaans

Rekenpuzzels

Educatieve Boeken

Contact

 Danny Demeersseman
 info@digitown.be
 www.oefeningen.eu

Info

Privacy verklaring / GDPR

©   Created by Digitown webdesign