Home Rekenen Taal Engels, Frans en Spaans Rekenpuzzels Educatieve Boeken Werkbladen Programmeren Kinderliedjes

Educatieve Boeken

Op youtube hebben we al 6 video's geplaatst met belevenissen van meneer Hugo met de grappige ober en de gekke kok. Graag een duimpje!

Gratis toekomstsprookje (eind groep 5 - 3de leerjaar).

Het verhaal is een toekomst sprookje. Het bekende sprookje van Roodkapje werd herschreven naar de toekomst. Veel plezier met Roodpakje! Waar vlieg je heen?
Tip: gebruik dit verhaal in jouw klas en nodig de leerlingen uit om zelf een bekend sprookje te herschrijven als een toekomst sprookje.

Boeken Taal, Rekenen en psychologie

We hebben 10 boeken gepubliceerd op het terrein van taal, rekenen en psychologie.

tafels automatiseren

lezen avi plus

aanvankelijk lezen

tafels automatiseren

lezen voor beginners

We bespreken hieronder kort de verschillende boeken!De grappige Ober en de gekke Kok - voorleesboek vanaf 4 tot 7 jaar

Dit voorleesboekje voor kids vanaf 4 tot 7 jaar wil via het voorlezen van grappige voorvallen bij kinderen de interesee in boeken aanwakeren. Het is een stripverhaal met 20 korte scenes waarin meneer Hugo iets bestelt in een restaurant, maar de grappige ober en de gekke kok doen alles mis. Hierdoor ontstaan er leuke situaties. Er is ook aandacht voor uitbreiding van de woordenschat. TIP: als voorlezer kan je de fantasie van het kind stimuleren door vragen te stellen. Wat denk je dat de ober zal doen? Zal de kok iets verkeerd doen? Ben jij al op restaurant geweest? Heb je toen ook iets leuks meegemaakt?

Escape Room - Dragos de Dierendief - Vanaf groep 5 / 3de leerjaar

Dit is een bijzonder leerzaam Escape Room boek. Begrijpend lezen, kennis van het dierenrijk en begrip van de tafels van vermenigvuldiging staan centraal.
Ram, de directeur van Dierentuin tussen Kop en Staart, is verdrietig. Dragos de Dierendief heeft 30 dieren gestolen uit de dierentuin en opgesloten in een oude fabriek. Ram heeft jouw hulp nodig om de dieren te bevrijden.
Het boek bevat 30 dierenverhalen. Lees het verhaal en ontdek over welk dier het gaat. Dan pas kan je de puzzel onder het verhaal oplossen. De oplossing is de bladzijde waar je verder moet lezen en dan heb je een dier bevrijd uit de klauwen van Dragos de Dierendief.
Durf je het aan om al de dieren te bevrijden?

Elk verhaal bevat 10 cijfergegevens weergegeven in de vorm van een maaltafel. Bijvoorbeeld: een hamster weegt meer dan 9x9 gram. Om te vermijden dat je in het boek moet schrijven, hebben we werkbladen gemaakt met al de maaltafels.

Ik tel tot tien! Wie niet weg is, is gezien. Lees- en speurboek AVI E3

Dit is een leesboek, maar ook een speurboek op niveau einde eerste leerjaar/groep 3. Het boek bevat 15 leuke verhaaltjes. Bij elk verhaal horen 10 woorden voorzien van een afbeelding. 5 woorden hebben zich verstopt in andere woorden zoals het woord AAP verstopt zit in het woord SLAAP.
Veel lees- en speurplezier.
Deze leesvorm bevordert het leesplezier en verdiept het begripsniveau. De woordenschat kent hierdoor een snellere uitbreiding.
Bekijk HIER een gratis voorbeeld.
Lees meer ....

Tafels automatiseren voor beelddenkers: de keersommenkalender

De KeersommenKalender is een nieuwe methode om de tafelsommen aan te leren. Ideaal voor beelddenkers! De keersommen worden visueel en ruimtelijk voorgesteld als activiteiten op een bepaalde dag. Je volgt 3 stappen:
- Stap 1: keersom omzetten in datum: 4 x 6 = 4 juni.
- Stap 2: datum koppelen aan activiteit: 4 juni heb ik met de fiets gereden en daarna met de auto.
- Stap 3: activiteit omzetten in getal: fiets heeft 2 wielen en auto heeft 4 wielen: samen 24.
De tafels komen tot leven door ze om te zetten naar een activiteit.
Lees meer ....

Leesbeest Mees 1.0: wisselrijtjes lezen in verhaalvorm

Leesbeest Mees 1.0 is een samenleesboek met wisselrijtjes in verhaalvorm voor de beginnende lezers uit het eerste leerjaar/groep 3. Dit is een nieuw concept binnen het leesonderwijs om betrokkenheid, leesplezier en begripsvorming te verhogen.
Lees meer ....

PLUS in de dierentuin: rekenverhaal met getalbeelden tot 5

Dit boek is een rekenverhaal waarin Potlood, Lijm, gUm en Schaar de hoofdrol spelen. Zij vormen samen de vriendenclub PLUS. In dit rekenboek gaan ze naar de dierentuin. Dankzij hun kennis van optellen en aftrekken tot 5 bevrijden ze de schoolbus. De getallen tot 5 worden visueel voorgesteld door concrete getalbeelden. Een raam is 1, een deur is 2, een trap is 3, een poort is 4 en een bus is 5. De rekensommen vertrekken vanuit probleemsituaties waardoor de kinderen op een speelse manier deel uitmaken van het rekenavontuur. Ook humor krijgt een centrale plaats.
Lees meer ....

Skip en de brievenbussen zonder naam: rekenverhaal voor het oefenen van de tafels

De tafels van vermenigvuldiging vormen voor veel kinderen een struikelblok. Met de springkunsten van postbode Skip komt hierin verandering. Een grappig rekenverhaal, dat zich afspeelt in de wereld van de postbedeling, brengt kinderen op een speelse manier in contact met keersommen. Tekeningen, liedjes, rijmpjes, verhaaltjes zoals de postzegeltaart en activiteiten zoals springen op de trampoline zorgen voor afwisseling en een visuele, auditieve en motorische ondersteuning van het geheugen. Skip start zijn postronde in de 1-sprongstraat. Hij springt 1 keer en komt zo bij de eerste brievenbus die 1 als naam krijgt. De postbode eindigt zijn ronde in de 9-sprongstraat. Maar waar is brievenbus 81? Skip maakt een 10-sprong en staat voor brievenbus 90. Dan een 1-sprong terug en hij staat voor brievenbus 81. Help je Skip om al zijn brieven te bezorgen?
Lees meer ....

Burnout: wat wil je mij vertellen?

Dit boek ondersteunt mensen met een burn-out door concrete tips rond energieherstel, door inzicht te verschaffen in het mechanisme van burn out en door vaardigheden aan te leren om anders om te gaan met stressfactoren. De nadruk ligt op het bekijken van gebeurtenissen vanuit een andere invalshoek. Zo leer je om kritisch stil te staan bij verwachtingen van anderen, maar ook bij die van jezelf.
Lees meer ....Puzzelboeken voor het onderwijs

We hebben 6 puzzelboeken samengesteld over taal, rekenen en onderwijs.

De boeken Bedankt Juf en Bedankt Meester zijn leuke attenties om te schenken tijd de Dag van de Leraar of op het einde van het schooljaar. In deze puzzelboeken kregen de puzzels een onderwijstouch.

sudoku voor kinderenLogische puzzelboeken

Ook van de bekende puzzels zoals sudoku, tectonic, tentje boompje, kakuro, kamertje verhuren, zeeslag hebben we een puzzelboek. De meerwaarde van deze puzzelboeken is dat we in het begin van het boek uitgebreid stilstaan bij het aanleren van de technieken om de puzzels op te lossen. We hebben ook puzzelboeken met diverse puzzels rond een thema zoals: pensoen, vaderdag of valentijn. Hieronder onze TOP 5.

Ontdek HIER al onze puzzelboeken!

Projecten

www.bridgespelen.nl

www.sugurupuzzles.com

www.gedicht-pensioen.nl

www.maakje ...

www.gedichten-wensen.nl

www.dokterjohn.be

Overzicht

Home

Rekenen

Taal

Eng-Frans-Spaans

Loco Mini

Rekenpuzzels

Educatieve Boeken

Contact

 Danny Demeersseman
 info@digitown.be
 www.oefeningen.eu

Info

Privacy verklaring / GDPR

©   Created by Digitown webdesign